Peelklokje 24 februari-2 maart

Zaterdag 24 februari, 

19.00 avondviering.,

jrd Jan Kessels.

 

Zondag 25 februari, 2e zondag van de 40-dagentijd,

10.00 hoogmis.

 

Donderdag 29 februari,

19.00 voor de zieken.

 

Vrijdag 1 maart, 1e vrijdag van de maand, ziekencommunie.

 

Zaterdag 2 maart,  

19.00 avondviering.

 

MISDIENAARS :

 

  1. 24 febr. 19.00 : Rick van Hulsen.
  2. 25 febr. 10.00 : Pieter, Ceciel en Fien Tullemans;
  3. 2 maart 19.00 : koster.

 

VASTEN :

 

Getooid met as op ons voorhoofd beseffen we in de vergankelijke wereld te staan. In de vasten willen we ons daarop bezinnen. En dat vanuit het hoofdthema : tussen hoop en wanhoop.

Op de eerste zondag dachten we na over een stukje evangelie dat ons zegt : “de mens leeft niet van brood alleen”. Hoe brengen we de zondag door – samen de zondag vieren. Is het een dag van rust ? Wie gaat de zondag steeds meer opeisen, waardoor er eigenlijk weer geen zondag gevierd kan worden ? Gaat het om pure vrijetijdsbesteding of is er meer ? Is er ook ruimte voor verdieping en beleving van ons christen-zijn ? Hoe vieren we  de dag des Heren ? Daar willen we weer heel serieus over nadenken en wellicht is de vastentijd – zoals een nieuw jaar – ook een tijd om goede voornemens ten uitvoering te brengen. Voor christenen is het een boodschap.

 

PLAATSENGELD  naar € 2.00.

 

Het plaatsengeld tijdens kerkdiensten staat sinds de invoering van de Euro op € 1,00. De parochiecommissie heeft besloten het collectebedrag op € 2,00 te bepalen. Sinds het gebruik van de collectemandjes bij de in- en uitgangen staat het plaatsengeld niet meer vermeld. Vele kerkbezoekers betalen al spontaan € 2,00, maar de meesten blijven nog bij € 1,00. Voortaan dus graag € 2,00. Dank voor uw medewerking.

 

Pastoor A. Koumans, O.M.I.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *