Onthulling eindbedrag crowdfundingsgactie

Nog één keer komen we bij elkaar. Niet om acties te bedenken, bakstenen te tellen of plannen af te stemmen. Nee, dit keer om te proosten en terug te kijken op het geslaagde crowdfundingsproject “Same sterk vör oos kerk”.

Het is dinsdagavond 15 januari 2019. We staan met de leden van het comité “Same sterk vör oos kerk” en het parochiebestuur in het Peeljuweel. Er heerst een ontspannen sfeer en allen zijn we benieuwd naar het eindsaldo.

Antoine Hekers houdt zijn laatste speech als voorzitter van het actiecomité. “Het was een bijzondere ervaring om dit project samen te doen. Een project waar ieder naar vermogen aan heeft bijgedragen, zijn netwerk heeft ingezet, zijn vrije tijd aan heeft gespendeerd. Een oproep waar Ospel en omgeving massaal gehoor aan heeft gegeven.“

En dan is het moment daar; de onthulling van het eindsaldo. Pastoor Koumans wordt naar voren geroepen om als voorzitter van de parochiecommissie de cheque in ontvangst te nemen. Als een heuse Winston Gerschtanowitz trekt Antoine de cheque langzaam uit de envelop. Achteraan beginnend: 73 eurocenten ….153 Euro …. Om de spanning op te bouwen vraagt Antoine nog even naar het bedrag dat ingezameld moest worden…. 45.000 Euro roepen de aanwezigen en dan ontstaat er een magisch moment; een stilte die slechts een fractie van een seconde duurt waarin we het bedrag op ons laten inwerken, gevolgd door enthousiast geklap en gejoel. € 61.153, 73. Ja, u leest het goed; eenenzestigduizendhonderddrieënvijftig Euro en 73 Eurocent heeft Ospel en omgeving gedoneerd.

Pastoor Koumans dankt alle mensen van het actiecomité en de parochiecommissie en zegt blij te zijn dat dit, in zijn tijd als pastoor van Ospel, is gerealiseerd. Henk Hermans vertelt over het proces van subsidies binnenhalen, de renovatie zelf en de hobbels die genomen moesten worden. Sjef Geuns haalt in zijn speech vol mooie anekdotes, nog eens de verschillen aan tussen het vergaderen van vroeger en hoe tegenwoordig wordt vergaderd; met de telefoon in de hand om genomen besluiten meteen om te zetten in actie. Hij dankt namens de Vrienden van de parochie iedereen voor zijn inzet.

De bitterballen verschijnen op de bar en wij vieren een bescheiden feestje. Het actiecomité en de parochiecommissie willen iedereen die op welke manier dan ook zijn (bak)steentje heeft bijgedragen aan deze geweldig geslaagde actie, bedanken. BEDANKT, BEDANKT, BEDANKT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *