Mariakapel

 

 

Renovatie kapel  Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand  aan de Klaarstraatzijweg te Ospel.

Opknapbeurt binnen gereed

Met het terugplaatsen van de banken afgelopen zaterdag 15 oktober is de opknapbeurt van de kapel binnen afgerond.

In de binnenmuren van de kapel zaten een aantal flinke scheuren. Daarbij waren de muren aan een nieuwe verfbuurt toe. Het kerkbestuur heeft toen besloten om de scheuren door de aannemer te laten herstellen met de Helifix wapening. Hierbij worden roestvrije wapening in de muren geplaatst waar zich de scheuren bevonden.  Hierdoor wordt weer snel scheuren voorkomen. Daarna zijn door enkele vrijwilligers de muren opnieuw geverfd, waardoor er weer alles prima uitziet.

Momenteel liggen de werkzaamheden door de aannemer even stil omdat er gewacht wordt op de levering van de speciale stenen die ingezet moeten worden rondom de ingang van de kapel en het torentje

Alles bij elkaar een aanzienlijke klus die vele tienduizenden euro`s kost en die nu nog duurder is uitgevallen. Maar nu we toch bezig zijn wilde we het ook goed doen. Dus financiële bijdragen zijn zeer welkom.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan het in stand houden van de kapel dan kan dit via Bankrekening nummer NL 73 RABO 0140 3005 11 onder vermelding “onderhoud kapel”.

Uw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

De renovatie is mogelijk gemaakt door een bijdrage van;

Provincie Limburg, Gemeente Nederweert, Prins Bernard Cultuurfonds, Goede Doelenwinkel Nederweert, Rabobank, Cooperatie Zuidewind en nog enkele particulieren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *