Peelklokje 24 juni-1 juli

Zaterdag 24 juni,

19.00 avondviering,

Teng Vossen, Marietje Vossen-Kersten en Carina Miller-Vossen.

 

Zondag 25 juni, 12e zondag door het jaar, kermiszondag,

10.00 hoogmis bij de kermis-Haazehoof, zangkoor De Peelklanken,

voor het welzijn van de parochie en parochianen,

 

Donderdag 29 juli, hoogfeest van HH. Petrus en Paulus, apostelen,

19.00 avondviering, voor de zieken.

 

Zaterdag 1 juli,

19.00 avondviering.

 

MISDIENAARS :

 

  1. 24 juni 19.00 : Wout Dirks;
  2. 25 juni 10.00 : Rick van Hulsen;

 

DOOPSEL :

 

Door het H. Sacrament van het Doopsel is Thijs Cloudt  in onze geloofsgemeenschap opgenomen. We wensen dopeling en ouders proficiat en een gezegende toekomst.

 

OVERLEDEN :

 

Op 8 juni jl. overleed Gerard Poels, 77 jaar en op 12 juni jl. overleed Harrie Bergmans, 83 jaar.

Mogen zij rusten in vrede.

 

KERMIS :

 

De jaarlijks kermis brengt parochianen weer samen, families bezoeken elkaar, de kinderen en jeugd vermaken zich op het kermisterrein en velen zoeken de terrassen op. Het is het dorpsfeest van de ontmoeting. Kerkelijk wordt de kermis gevierd met een plechtige hoogmis. Evenals vorig

vindt die plaats in de openlucht bij de kermis vóór de Haazehoof (bij slecht weer binnen). Zangkoor De Peelklanken zorgt voor feestelijke zang. Het is heel apart om samen met de kermisattracties op de achtergrond de eucharistie te vieren. Van oorsprong is de kermis ook een kerkelijk feest. Wees welkom en beleef het mee.

 

DANK :

 

Bij mijn eervol ontslag als uw pastoor kreeg ik heel veel hartverwarmende reacties. Ik zeg u daarvoor van harte dank. Ik hoop nog enige tijd in de parochie – en het ziekenhuis – actief te blijven met de belangrijke steun van de koster en alle vrijwilligers.

 

KAF ONDER HET KOREN :

 

Kaf : de dunne, lichte schutblaadjes van de korenaren. Bij het dorsen worden zij losgeschud en waaien ze weg. Het gaat om het koren en het kaf is waardeloos. Als je bijvoorbeeld een grote stapel boeken hebt waar weinig goeds bij zit, kun je zeggen: er is veel kaf bij het koren. Een verwante uitdrukking luidt : het kaf van het koren scheiden. Die zit nog dichter bij de bijbeltekst hieronder :

“De wan is in de hand en Hij zal de dorsvloer geheel zuiveren en zijn graan in de schuur bijeenbrengen, maar het kaf zal Hij verbranden met onuitblusbaar vuur” (Matteüs 3:12, Lucas 3:17).

 

Pastoor A. Koumans, OMI.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *